Omelette Sibérienne

Warm vanbuiten en koud vanbinnen: met deze omelette Sibérienne oogst je ongetwijfeld applaus aan tafel.

Ingrediënten

  • 1 liter vanille-ijs
  • arachideolie
  • 1 quatre quarts cake
  • 2 peer
  • een handvol rozijnen
  • 1 eetlepel rum
  • kaneelpoeder
  • 4 ei
  • 200 g kristalsuiker
  • 5 cl Cointreau

Benodigdheden

  • huishoudfolie
  • een keukenmachine met klopper
  • een bunzenbrander (optioneel)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Omelette Sibérienne

Haal het vanille-ijs uit de diepvriezer zodat het wat zachter kan worden.

Wrijf een ronde kom in met een likje olie. Leg er een vel huishoudfolie in. Laat het aan alle kanten een stuk over de rand hangen.

Snijd de cake in de lengte in dunne plakken. Bedek de kom helemaal met de repen cake en laat ze wat overlappen zodat er nergens gaatjes ontstaan. Houd nog wat plakken cake over om de bereiding straks af te dekken.

Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes (brunoise).

Meng ze met de rozijnen en de rum. Kruid met een snuif kaneel.

tip Je kunt bijvoorbeeld ook stukjes verkruimelde speculaas door het ijs mengen voor een andere smaak.

Roer het vanille-ijs los met een vork. Roer er de peer-rozijnenmengeling door. 

Schep het ijs in de kom over de cake. Snijd de zijkanten van de cake gelijk met het roomijs. 

Bedek de bovenkant ook met (iets dikkere) plakken cake. Vouw ten slotte de huishoudfolie over de cake.

Zet de kom 1 tot 2 uur in de diepvriezer.

Splits de eieren. Klop de eiwitten tot sneeuw met de keukenmachine. Doe er lepel per lepel de suiker bij.

Haal de kom uit de diepvriezer. Keer om op een bord.

Schep de meringue over de bereiding. 

Brand de meringue kort met een bunzenbrander (of onder een hete ovengrill).

Verwarm de cointreau op het vuur en flambeer. Giet de brandende cointreau over de meringue.

Serveer meteen.

Omelette Sibérienne